+ 47 22 14 60 00 info@darcblue.no

I går, presenterte Microsoft neste versjon av Windows. Nåværende versjon er Windows 8/8.1, og mange hadde derfor trodd at navnet skulle bli Windows 9 eventuelt Threshold som har vært et kodenavn for versjonen. I stedet hoppet altså Microsoft over et skritt og ga oppfølgeren tittelen Windows 10.

Ifølge Microsoft, skal systemet gjøre livet enklere for tradisjonelle kontorarbeidere som arbeider med mus og tastatur. Windows 10 vil være kompatibel med alle vanlige verktøy som selskapene typisk bruker. Start-meny vil komme tilbake og få en ny søke funksjon – både for Windows og Internett.

Windows 10 er noe av en gjenfødelse av Windows og kombinerer mange ting fra Windows 7 og Windows 8. Resultatet er et operativsystem som skal fungere på alle kompatible plattformer, PCer, mobiltelefoner og nettbrett.

Microsofts direktør for operativsystemer, Joe Belfiore, viste i går det han kalte en veldig tidlig testversjon av Windows 10. Han kunngjorde også at de som registrerer seg for Windows Insider Program vil få mulighet til å laste ned testversjonen.

Windows Insider Program er et nytt initiativ som lar brukerne prøvekjøre operativsystemet tidlig, og Microsoft får på denne måten også samlet inn tilbakemeldinger tidligere.

Den ferdige versjonen av Windows 10 er ventet å være ferdig i  midten av neste år.

Opptak fra pressebriefen til Microsoft kan du se her: http://www.youtube.com/watch?v=NfveyXCsiA8&feature=youtu.be