+ 47 22 14 60 00 info@darcblue.no

last nedBAMA Gruppen AS er den ledende markedsaktøren i Norge på fersk frukt, grønnsaker, bær og poteter til dagligvare-, storkjøkken- og servicemarkedet. I tillegg har konsernet en voksende posisjon innen blomster. BAMA Gruppen AS har produksjonsbedrifter av ferskforedlede salater, grønnsaker og poteter, samt ferske måltidløsninger. Bamas driftsapparat er representert i hele landet og håndterer ca. 17 000 daglige leveranser. Konsernet har 1800 ansatte og en samlet omsetning på over 12,5 milliarder kroner.

DARCBLUE har støttet BAMA IT i et stort implementeringsprogram der BAMA Gruppen har startet utrulling av Microsoft Dynamics AX for sin handelsorganisasjon. Konsulenter fra DARCBLUE har bidratt i ulike roller i programmet fra den opprinnelige anbudsprosessen til utrulling av den ferdige løsningen til de første sluttbrukerne. Microsoft Project Server og Microsoft SharePoint Server ble brukt for å støtte gjennomføringen av programmet.

Dynamics AX-løsningen er levert av en stor internasjonal systemintegrator og dekker et bredt funksjonelt område fra innkjøp og salg til lager og transport. Flere tredje parts produkter er del av arkitekturen og Microsoft BizTalk Server spiller en sentral rolle som integrasjonsplattform. DARCBLUE har støttet BAMA IT på kundesiden i programmet og blant annet ledet teamet som har forvaltet infrastrukturen i prosjektene. Teamet har hatt blant annet hatt ansvaret for driften av alle utviklings -og test miljøer for Dynamics AX og tilhørende verktøy som Visual Studio, Team Foundation Server, Jira og Test Manager. Teamet har også satt opp produksjons miljøet og rullet ut løsningen. «Ved gjennomføringen av et så stort program har det vært veldig nyttig for oss å ha ekstra støtte på kundesiden fra DARCBLUE mens AX-leverandøren har vært ansvarlig for å levere sin løsning» sier IT-direktør i Bama Gruppen Trygve Krohn-Holm.

BAMA IT benytter Microsoft Project Server og Microsoft SharePoint Server for Project Portfolio Management (PPM). Som Microsoft Silver Partner for PPM, har DARCBLUE støttet BAMA IT med konfigurasjonen, installasjonen, oppgradering og den daglige driften av Microsoft Project i IT-organisasjonen, så vel som i Dynamics AX programmet. DARCBLUE har vært ansvarlig for å fornye og re-konfigurere flere instanser av Project Server til den nyeste 2013 versjonen. En ny SharePoint 2013 server farm har også blitt satt opp.

BAMA IT bruker kjernefunksjonene i Microsoft Project PPM til å administrere alle større aktiviteter, prosjekter og programmer i avdelingen. Plattformen gir innsyn i løpende prosjekter og ressursallokeringer. PPM-løsningen gjør det mulig før BAMA IT å kjøre rapporter og gi prosjektrelaterte KPIer som virksomheten trenger. «Det viktigste med PPM-løsningen [Project Server] for BAMA IT er å kunne synliggjøre hvordan vi prioriterer ressursene på de viktigste prosjektene og på viktige linjeaktiviteter» sier Trygve Krohn-Holm IT-direktør i Bama Gruppen.