+ 47 22 14 60 00 info@darcblue.no

Dataforeningens faggruppe for Cloud Computing holdt Tirsdag 20. mai et frokostseminar med tema Sikkerhet og risikohåndtering i skyen hos Advokatfirmaet Føyen Torkildsen. Det ble et vellykket seminar med stor interesse blant Dataforeningens medlemmer, med ca. 60 deltakere.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Styret i faggruppen Cloud Computing ønsket velkommen,
her representert av Erlend Ødegård fra DARCBLUE AG.

Helge Veum som er avdelingsdirektør Helge Veum i Datatilsynet hold foredrag med temaet Sikkerhet og risikohåndtering i skyen fra myndighetsperspektiv. Helge Veum startet sin presentasjon med å svare et tydelig «ja» på spørsmålet “Kan vi bruke skyen?”. Resten av foredraget ble brukt til å gå inn på det man må tenke på spesielt med hensyn til personopplysningsloven og personopplysningsforskriften.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Avdelingsdirektør Helge Veum i Datatilsynet.

Deretter fortalte Ole Tom Seierstad, sikkerhetssjef i Microsoft Norge, om hvilke nye muligheter og utfordringer bruk av skyløsninger skaper fra leverandørperspektiv.

Avslutningsvis ga advokat Øyvind Eidissen Ransedokken i Advokatfirmaet Føyen Torkildsen, som også er medlem i styret i Cloud Computing, en oversikt over relevant regelverk ved bruk av skytjenester, med særlig fokus på dagens tema sikkerhet og risikohåndtering.