+ 47 22 14 60 00 info@darcblue.no

Takket være at Office 365 er skybasert kan Microsoft betydelig enklere enn før, rulle ut oppdateringer som forbedrer produktet uten å kreve så mye manuell inngripen fra brukerne. En av de store nyhetene er funksjonen som tidligere ble presentert under arbeidsnavnet Oslo og som nå er lansert som Delve.

Office Delve er et internt søke- og presentasjonsverktøy som automatisk samler inn informasjon som er relevant for deg, basert på innholdet og den sosiale aktiviteten du og dine kolleger produserer og foretar dere. Delve knytter sammen data fra blant annet Exchange, OneDrive, Sharepoint og Yammer i bedriften.

Ifølge Microsoft skal Delve øke produktiviteten og forbedre samarbeidet ved å samle innhold som er nøkkelen til en bestemt funksjon og gruppere det sammen. I teorien ville Delve kunne skanne en persons Office 365 kalender for et møte, forstå møtets kontekst, søke OneDrive for Word-dokumenter som er relevante for arrangementet og plassere dem i kortene på Delve dashbord. Ved å automatisere søk, prioritering og organisering funksjoner, vil Delve spare arbeidere tid.

Delve nyeste funksjonen kalles «boards». Tanken er at Delve hjelper deg å vise innholdet mens «boards» vil hjelpe deg med å organisere innholdet, så det blir mer tilgjengelig og enklere å dele med andre. Delve er allerede en lettelse for alle som jobber med å samle, organisere og søke etter innhold i mapper da du ikke trenger å huske hvor alt innholdet blitt lagret. Alt som er relevant for deg blir vist fram på din side.

Delve som beriker kontorpakken Office 365 har vært i en lukket pilotfase det siste halvåret, men nå rulles det ut i en åpen beta eller det Microsoft har valgt å kalle First Release. Det innebærer at Delve rulles ut i etapper. De første som får prøve er de som har valgt å delta i det såkalte First Release-programmet i Office 365 for bedrifter.

Hvis du er kunde av DARCBLUE, så kan du ta kontakt for å få koblet inn Delve i din løsning.

Fra januar 2015 skal Delve også rulles ut til Office 365 Business Essentials, Business Premium, Office 365 Small Business, Small Business Premium og Mid-size Business-abonnementene.

Les mer om Delve her http://blogs.office.com/2014/09/08/milestone-office-delve/