+ 47 22 14 60 00 info@darcblue.no

En investeringsbeslutning er alltid en avgjørelse under usikkerhet. Denne usikkerheten kan reduseres med et grundig Business Case. Etablering av for eksempel Project Portfolio Management (PPM) i en organisasjon krever investering i tid, ressurser, og i de fleste tilfeller nye verktøy.Project Portfolio Management er et konsept som kan gi store belønninger. Hvis du er i stand til å beregne et estimert beløp for noen av de forventede resultatene er dette flott.

Et Business Case gir et økonomisk argument for gjennomføringen av en investering, det gir struktur til forutsetninger, betingelser, og peker på hvor usikkerheter finnes. Det gir også grunnlag for realisering av casets forskjellige deler. Med et grundig beslutningsunderlag reduseres risikoen i prosjektgjennomføring og man føler en følelse av trygghet. I tillegg til økonomiske fordeler, er de ikke-økonomiske fordeler inkludert i analysen, så vel som fordeler som er vanskelige å måle.
Hvis du trenger å overbevise en mangfoldig gruppe av interessenter for å få prosjektet i gang, er et klart og konsist Business Case vanligvis den beste tilnærmingen.

Hvis du trenger støtte til å lage et Business Case, så kan vi i DARCBLUE AG hjelpe deg med å utvikle et solid beslutningsunderlag. På Erlend Ødegård sin blog finner du 10 viktige tips for å hjelpe deg å skape et Business Case for investering i PPM